Movement

Kello on vasta puoli neljä, mutta koska yritän vältellä a) opiskelua b) lenkille lähtöä ja haluan illalla aikaisin nukkumaan päätin hoitaa päivityksen pois alta nyt kun kerran asunnolla oon.

Olin alunperin suunnitellu laittavani tänne kuvan päivän lenkkireitistä. Aamulla oli kuitenkin niin kylmä (-14°C), että päätin jäädä vällyjen väliin. Lisäksi oon koko ajan ihan superväsynyt, kun pitää miettiä kaikki asiat kolmella kielellä, että nukkuminen teki ehkä ihan hyvää. 


Tilalla sitten päivän tähänastinen reitti. Aamulla meillä oli ensimmäinen luento, Swedish Politics. Kurssilla meitä oli reilu 40, josta varmaan 90% oli Amerikasta tai Australiasta ja 7% Hong Kongista tai Japanista. Tänään käytiin vaan kurssia yleisesti läpi, torstaina alkaakin sitten kunnon paukutus kahden luennon myötä. Opettaja sanoi, että kurssi on isotöinen ja vaatii ainakin 40h työskentelyä viikossa. Tosin se huomautti myös heti perään, että jos on Suomesta ja opiskelee valtio-oppia, on kurssi todella helppo kun kaikki on niin samanlaista. Ah, luenkin tenttiin sitten taas viimeisenä iltana ! Kurssikirjojakin on vain kaksi, yhteensä sivuja on alle 400. Meidän pitää kyllä kirjoittaa essee, mutta se nyt on pikkujuttu, kun pitää vaan vertailla Suomen ja Ruotsin poliittisia järjestelmiä.


Ekan luentopäivän look. Australialaiset ja aasialaiset tönöttivät luennolla talvivaatteet päällä, raukat ei oo selvästi vielä tottunu pohjoisen kylmyyteen. Nauroin tänään E:lle, että tää kylmyys ei oo vielä mitään Suomesta tulevalle kun eilen tapaamani Sri Lankasta tullut vaihtari istui eilen nationilla viiteen vaatekerrokseen kääriytyneenä.


Luennon jälkeen käväisin kanssaopiskelijan kanssa kirjastossa ja kirjakaupassa. Sieltä suuntasin VG:lle tapaamaan E:tä, jonka kanssa kävelimme Polacksbackenille hakemaan mulle nettitunnukset ja Engelska Parkeniin viemään ruotsin kurssihakemuksen. Hain vielä sen jälkeen valtsikalta toisen tenttikirjan ja nyt nöpötän asunnolla. Ollaan menossa illalla vaihtareiden welcome dinnerille Snerikes nationille M:n kanssa.

2 kommenttia:

Veeris kirjoitti...

HIMYM voittaa lenkin anytime.

Pihlis kirjoitti...

himym tuleeki vast huomisaamuna, joten tyydyin sitten kattomaan jakson housea.