Lillasyrran


 Vapun jälkeen sain nauttia 4 päivän ajan pikkusiskoni ihanasta seurasta. Kyllähän me tapellakin pari kertaa ehditiin: muun muassa siitä, onko pikkusiskoni takapuoli pyöreä vai ei. Perussettiä, sanoisin.


Tiistaina turisteiltiin ympäri Uppsalaa. Itse olin käynyt aamuvarhaisella raapustelemassa tentin ja sitten raahasinkin siskon treeniseuraksi salille. Lounaan jälkeen suunnattiin Gamla Uppsalaan.


Palattiin takaisin keskustaan, missä tehtiin kävelylenkki joen rannalla ja pitkin poikin kaupunkia.

Pelleiltiin vähän kirkon edessä, mutta jäätiin heti kuvan räpsäisemisen jälkeen kiinni puuhistamme ja pakenimme vikkelästi rikospaikalta. 


Keskiviikkona käväsitiin Tukholmassa. Muutaman paikallaan pyörimisen ja etsimisen jälkeen löydettiin edellisenä päivänä avattu ABBA-museo, josta noudettiin mamalle äitienpäivälahja. Sitten käpsyteltiinkin loppupäivä pitkin Tukholman aurinkoisia katuja ja pikkusisko shoppasi. 
Karkkikaupan ohi kulkiessa oli vaan pakko käydä räpsimässä kuvia ja nuuhkimassa.Torstai vietettiin taas Uppsalassa. Olin onnistunut kirjoittamaan treeniajan kalenteriin väärin, mutta onneksi Johanin tekstari aamutuimaan varmisti sen, että olin ajoissa salilla. Vähäsen tuli kiirus, kun aamupalaa syötiin toisella kädellä kun toinen käsi kiskoi housuja jalkaan ja kolmas käsi pakkasi samalla jumppakassia. Mutta hyvin ehdittiin !

Treenien jälkeen taas sitten lounasta massuun ja edessä oli museopäivä. Aloitettiin Pekka Töpöhäntä -talosta. Lipunmyyjä ei tosin meinannut meitä sisään päästää, kun se oli kuulemma "lapsille suunnattu". Puppua sanon minä.Pikkusiskolle löydettiin ulkoa temppurata ! Tosin se oli sille liian haastava: autonrengas kippasi sen jalan alla ja sen sisällä olleet vedet löytyivätkin sitten siskon housuilta.


Uppsalan linnasta löydettiin näyttely humanitaarisesta (ei hyvää päivää, opiskelen maailmanpolitiikkaa enkä tiedä kirjotetaanko toi sana ä:llä vai a:lla...) avusta ja sodasta. Siellä oli myös kiva testi, mikä perustui moraalikysymyksiin ja kertoi sitten sun luonteen. 

Sitten kirkkoon ! Olinkin käväissyt täällä jo H:n kanssa, mutta sillon kamera oli kotona.
Päivällinen (pikkusiskon lounas) syötiin auringonpaisteessa Fyriså:n rannalla ja seurattiin hulluja sorsia ja lokkeja. Tai ei ne lokit ollu hulluja, sorsat vaan. Lokit oli tyhmiä ja yritti päästä vastavirtaan siinä kuitenkaan onnistumatta.
Ennen kotiinpaluuta käytiin vähän kuvailemassa kasveja Linnéträdgårdenissa. Tai minä kuvasin, ja pikkusisko kuvas näköjään minua.Perjantaina luvassa oli taas treenit, joiden jälkeen sitten hypättiinkin bussiin ja otettiin suunnaksi Sigtuna. Ruotsin vanhin kaupunki siis !

Lauantaina suunnattiinkin sitten molemmat aamukoneella Suomeen viettämään äitienpäivää. Kohta pääsen jo takaisin Suomeen tappelemaan siskon kanssa taas vähän useammin. Varsinkin, kun heti kesän alkuun mennään viikon lomalle yhdessä...

Ei kommentteja: