Oslo


Kuten aiemmin olen jo maininnut, käväisin pari viikkoa takaperin Oslossa vaihtokaveri M:n kanssa. Matkat taitettiin junan kyydissä, 7h suuntaansa. Perillä oltiin perjantai-iltana ja takaisin lähdettiin maanantai-aamuna. Meille jäi siis kaksi kokonaista päivää aikaa koluta Osloa ristiin rastiin.

Day 1: puistoja, keskustan alue, kuninkaanlinna, Akershus sekä oopperatalo.Tämän härvelin funktio jäi mulle vähän hämärän peittoon. Toisella puolella oli ovi ja sisältä homma oli vuorattu pehmeäksi kiiltävällä satiinilla ja siellä oli tuoli. Mitä varten toi kirkossa oli, ei oikein mulla selvinnyt.

Aina sanotaa, miten musta imee lämpöä ja on kesällä polttavan kuuma. Voin kyllä sanoa, että tää vitivalkoinen oopperatalo, joka luonnollisesti sitten heijastaa kaiken siihen osuvan auringonvalon ja lämmön on helvetillinen pätsi.
Day 2: Holmenkollen, Kon-Tiki -museo ja patsaspuisto


Holmenkollenin hiihtomuseossa hehkutettiin, kuinka norjalaiset "laitetaan suksille ennenkuin oppivat edes kävelemään".


Oslo näytti meille kyllä kaikki parhaat puolensa +24 asteen lämmön ja auringonpaisteen myötä. Ihana kaupunki ! Mitä nyt jatkuva ylämäki alamäki -ravaus vähän rasitti, mutta kävipäs kyllä tehokkaasta treenistä. Tentti- ja esseerumban keskellä irtiotto tuli kyllä tarpeeseen. Lisäksi sisäinen maailmanvalloittajani on mielissään, kun sain taas yhden paikan ruksittua listaltani.

Ei kommentteja: