Vie mut aurinkoon


Kesäkuussa suuntasin reissutypyjen kanssa viikoksi Kroatian Dubrovnikin aurinkoon ja lämpöön. Lomamatka tuli todellakin tarpeeseen, enkä muista milloin olisin viikon vain ollut tekemättä mitään. Rannalla tai uima-altaalla makaaminen ilman stressiä koulusta tai töistä tuli kyllä todella tarpeeseen, ja nyt kun akut on ladattu jaksaakin paahtaa töissä elokuun alkuun asti. As if...Majoituimme huoneistoon, jossa meillä oli oma parveke. Villa Katarinan huoneistoilla oli yhteinen uima-allas, mutta uimaranta oli vain kivenheiton päässä. Tosin tämä kivenheitto oli jyrkkää alamäkeä, tarkkaanlaskettuna 188 porrasta. Niitä sitten ravattiin eestaas, tai vaihtoehtoisesti valittiin noin kilsan verran pidempi reitti ylämäkeen välttääksemme porraskävelyt.


Ensimmäisenä päivänä tutkailimme ympäristöä, ja sunnuntaina suuntasimme viettämään päiväämme vanhaan kaupunkiin. Kiersimme vanhan kaupungin korkean muurin päällä ja sitten kiertelimme pieniä kapeita kujia ristiin rastiin ja katsastimme kaikki tärkeimmät rakennukset.

Päivä oli yllättäen uuvuttavan kuuma. Reissumme aikana ei mittarin lukemat kertaakaan laskeneet alle 30, ei edes yön aikana. Villa Katarinan omistaja sanoikin, että satuimme harvinaiseen aikaan, kun edes yön aikana ei viilene. Hikoiltiin sitten jatkuvasti kuin pienet siat.
Päivällisen jälkeen suunnattiin iltauinnille omalle rannalle. Vesi oli aluksi mun mielestä NIIN kylmää, etten ensimmäisenä päivänä päässyt uimaan ollenkaan. Tokana päivänä sitten noin 10 minuutin kitinän jälkeen vihdoin uskaltauduin, enkä kyllä kadu yhtään. Oli ihanaa uida auringon laskiessa taustalla !
Kolmantena päivänä suuntasimme lautalla Lokrumin saarelle. Lokrum on vastakohta kuivalle ja karulle mantereelle vehreine metsineen ja kasvitieteellisine puutarhoineen. Uimme omalla private beachillamme kivikossa, tosin saimme väistellä merisiiliä. Jalkoja ei siis pohjaan laitettu !
Jäätelöherkuttelujen jälkeen suuntasimme saaren toiseen päähän, mistä löytyikin upeat jyrkät kalliot !Neljännen päivän aamun vietimme uimarannalla, ja iltapäivällä suuntasimme kaapelivaunulla vuorelle katselemaan kaupunkia yläilmoista.Päivällisen nautimme vanhassa kaupungissa, jonka kapeisiin kujiin ihastuin. Vanhassa kaupungissa katujen numeroinnit ja kauppojen tai ravintoloiden nimiä ei löytänyt seinistä, vaan kaikki oli kirjoitettu noihin ihaniin katulamppuihin !Loppureissun ajan vietimmekin sitten uima-altaalla ja kaupunkia kierrellen. Shoppailumahdollisuudet kaupungissa olivat minimaaliset, voisi melkein sanoa että olemattomat. Harkitsimme päiväreissua Montenegron tai Bosnia-Hertsegovinan puolelle tai vaihtoehtoisesti Splitiin, mutta monen tunnin istuminen bussissa helteillä ei ihan inspannut. Viikon reissu pelkästään Dubrovnikissa oli ehkä vähän liikaa, kun kaupungissa ei sinänsä ole mitään tekemistä. Rantalomakohde siis ! Onneksi seura piti huolen siitä, että aika ei käynyt pitkäksi.

Ei kommentteja: