Synttärityttö


Viime viikolla suuntasin viettämään syntymäpäivääni minulle niin rakkaaseen naapurimaahamme ihanan H:n kanssa. Vaikka kyseessä olikin vain risteily Viikkarilla, niin meillä oli mieletön aikataulusuunnitelma Tukholman päähän. Olimme perinteiden mukaisesti päättäneet ottaa käyttöön kertakäyttökamera-sovelluksen, jonka tuotokset näkisi vasta kun filmi on täynnä.

Aamupalalle suuntasimme Bakverketiin, joka löytyi Viikkarin terminaalin vierestä. Stor frukost osoittautui joka kruunun arvoiseksi, vaikkakin sitruunamehu oli niin tujua kamaa, että se veti happamasta tykkäävänkin suun mutruun. Allekirjoittanut vietti perjantain ja lauantain vapaasyöntipäiviä, ja oli aiheellista aloittaa päivä heti hiilariövereillä noilla herkkupatongeilla, kardemummalla maustetulla vadelmajogurtilla sun muilla herkuilla.

Siirtyessämme Södermalmilta Östermalmille totesimme hyvin suunnitellun aikataulumme kosahtaneen jo tässä vaiheessa pahasti, ja kauan odotettu Armeijamuseo sai jälleen kerran jäädä väliin. Nyt suunnitteilla onkin ihan oma reissunsa Tukholmaan lentoteitse, jolloin kyllä pidettäisiin huolta siitä ettei museoreissu jää kiinni ainakaan ajanpuutteesta. Suuntasimmekin suosiolla suoraan Sergels Torgille, jonka keskellä napittaessani menin ilmeisesti niin täydestä ruotsalaisesta, että minulle tarjottiin jo Greanpeacen jäsenyyttä. Jätin tällä kertaa väliin.Muuten noudatimme tunnollisesti FourSquareen kirjaamaamme päiväsuunnitelmaa, ja pysyimme hyvin aikataulussa. Ordning & Redan loppuunmyydyt 2014-vuosikalenterit masensivat hieman matkaajaa, mutta onneksi luvassa oli vielä jotain parempaa: kauan odotettu synttärimuffinssi Muffin Bakeryssa. Jonka tosin epäilimme menneen kokonaan konkurssiin kun viime vierailulla sitä ei löytynyt. Mutta ah, siellä se napitti Drottningsgatanin päässä yhtä huumaavan muffinssivalikoiman kanssa kuin ennenkin. Tosin vaihtoehtoja oli entistä enemmän.


Vaikka aikataulu oli tiukka, se loppupeleissä myös piti. Viimeiset visiitit tehtiin ruokakauppaan, josta noudettiin H:lle näkkäreitä. Itselle päivän aikana mukaan tarttuivat college-housut, neule, kulmatussi sekä sormus ja korttilompakko. Niin, ja tiskirätti ! Saattoi mukaani tarttua laivalta myös muutama kynsilakka ja Ted Bakerin korkkarit. Ihan vaan synttärilahjana itselleni.Ilta jatkui villillä bilemeiningillä laivalla. Buffassa söin niin, että vatsa turposi jäätäväksi kivikovaksi palloksi ja näytin siltä, kuin olisin ollut viimeisilläni raskaana. Buffan viini oli niin pahaa, että sitä piti blandata Spritellä jotta sen sai alas. Mutta alkuruuat ja jälkkärit, nomnom.  

Buffan jälkeen noudimme H:n pikkuveljelle nuuskaa tax freesta, jonka jälkeen H päätti ottaa pienet powernapit hytissä. Neidillä kun edellinen ilta vähän venähti laivalla ! Sen jälkeen otettiinkin suunnaksi humppabaari ja diskoteekki, jossa meno oli taas suoraan sanottuna hurjaa.
Onneksi meillä on näitä villejä bileristeilyjä maksimissaan kerran vuodessa, eihän meidän kunto riittäis enempään !


2 kommenttia:

hanna kirjoitti...

kiitos bileristeilystä<3 musta on nyt sitten internetissä kuva, jossa vedän sukkahousuja ylöspäin :)

Pihlis kirjoitti...

kiitsa NK <3
ai kappas, niinpäs vedätkin ! en ois tajunnut jos et ois sanonut :DD